Obra Social

Emergència Covid-19

Quan l´ any 2011, en Joan Bagur (que aleshores tenia 75 anys) va crear l´associació Llibre Solidari, el seu principal neguit era ajudar a la gent gran, molt castigada per la crisi econòmica que s´estava visquent al país.

La nostra societat té un nombrós grup d'avis i àvies a les portes de l'exclusió social, amb pensions molt baixes i en moltes ocasions amb una soledat extrema.

A dia d'avui, Llibre Solidari, a través del projecte “De la precarietat a l’estabilitat”, segueix tenint els avis/àvies com una prioritat dins de la seva obra social. Gran part de les persones que ens deriven els serveis socials dels ajuntaments, són d'edat molt avançada i amb greus dificultats per tenir un plat a taula, en molts casos a més en una situació de soledat extrema.

Un altre dels punts pels quals ens preocupem, i en el que també centrem els nostres recursos actualment, són una vintena de col·laboradors que estan adscrits al "Projecte Oportunitat", una part de la nostra obra social que reforça la solidaritat bi-direccional (ajut en doble sentit).

Es tracta majoritàriament d’estudiants o gent amb pocs recursos amb qui col·laborem mútuament. Tots ells aporten coneixement als nostres punts de venda, al magatzem, a tasques organitzatives, etc., a canvi del pagament de l´habitació on viuen o una col·laboració per pagar els estudis.

En aquests moments marcats per la crisi produïda per la pandèmia del Covid-19, i com no pot ser de cap altra manera, tots els nostres punts de venda estan tancats, de manera que no podem seguir generant els recursos per poder mantenir aquests ajuts.

 

Per tant, us demanem la vostra col·laboració participant (des de 7 euros) a través de la iniciativa SANT JORDI SOLIDARI, realitzant una pre-compra de llibres, que podreu recollir i escollir (un cop aixecat el confinament) a qualsevol dels espais de l'associació, tan aviat puguem retornar a l'activitat.